Lelieteelt actueel

 

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf ontvangt J. de Wit en Zonen B.V. het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Omdat het bedrijf statutair gevestigd is in Stede Broec terwijl het huidige bedrijfspand in Enkhuizen staat, onthulden burgemeester Wortelboer en burgemeester Van Zuijlen samen het wapenschild van het bedrijf.

Jan de Wit en Zonen B.V. is een echt Westfries familiebedrijf in de oer-Hollandse bloembollensector dat zowel bloembollen kweekt als exporteert. Oprichter Jan de Wit trouwt in 1922 met Neeltje Boots. Van zijn vader krijgt het stel niet alleen twee hectare land maar ook een mand met Blauwe Kopland tulpenbollen. In de jaren daarna breidt het areaal tulpen zich gestaag uit. Het stel krijgt 10 kinderen en in 1952 wordt de eenmansfirma omgezet in de vof Jan de Wit en zonen met al zijn kinderen als medevennoten.

In 1960 neemt het bedrijf deel aan de allereerste Floriade en komt het in contact met een Japanse importeur. Al snel begint de eerste export van tulpen en irissen naar Japan. Aan deze klant wordt tot op de dag van vandaag nog steeds geleverd. In 1971 wint Jan de Wit en Zonen als enige bollenkweker de ereprijs voor het beste nieuwe tulpenassortiment, de gouden medaille wordt door Koningin Juliana persoonlijk uitgereikt.

Lees verder bij de bron.

Contactgegevens

info@lelieteelt.nl

0252-536950

Postbus 175
2180 AD HILLEGOM

Aangesloten bij

Routekaart

© 2018 All Rights Reserved | lelieteelt.nl