Lelieteelt actueel

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft afgelopen week diverse besluiten genomen. Glastuinbouw Nederland zet de voor de glastuinbouw belangrijke besluiten op een rijtje, hieronder overgenomen. Het gaat om drie besluiten over schimmelbestrijdingsmiddelen.

Het schimmelbestrijdingsmiddel Kenja (16375N) op basis van de werkzame stof isofetamid wordt voor professioneel gebruik toegelaten in de bedekte teelten van aardbei, sla (Lactuca spp.), spinazie, snijbiet, postelein en de kruidenteelten van basilicum, bieslook, dragon, kervel, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, bladselderij en laurier.

Het schimmelbestrijdingsmiddel Serifel (15888N) op basis van de Bacillus amyloliquefaciens, strain MBI 600 wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met de volgende kleine toepassingen in de bedekte teelt van druif, bladgroenten, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil, vruchtgroenten van Malvaceae, koolgewassen (bedekte opkweek) en radijsachtige, kruidenteelt vers of gedroogd, bloembollen en bloemknollen, bolbloemen en knolbloemen, bloemenzaadteelt, veredeling en zaadteelt (bedekte, grond gebonden teelt). De toelating is gerealiseerd met een aanvrag van het Fonds Kleine Toepassingen. 

De bestaande toelating van het schimmelbestrijdingsmiddel Prestop (13413N) voor professioneel gebruik wordt verlengd voor de bedekte teelten van groententeelten, komkommer, tomaat, paprika, kruidenteelt en bloemisterijgewassen.

Plantum wijst voor de (onbedekte) zaadteelt en veredeling op een etiketuitbreiding van het middel Centium, een onkruidbestrijdingsmiddel. 

Alle Ctgb-besluiten zijn hier in te zien voor biociden en hier voor gewasbeschermingsmiddelen

 

Bron: https://www.groentennieuws.nl/article/9432190/drie-besluiten-over-schimmelbestrijdingsmiddelen-in-meironde-ctgb/

Contactgegevens

info@lelieteelt.nl

0252-536950

Postbus 175
2180 AD HILLEGOM

Aangesloten bij

Routekaart

© 2018 All Rights Reserved | lelieteelt.nl